Svet-Stranek.cz
MAMION

Proč si pořídit koťátko s PP - průkazem původu?:

Proč si pořídit koťátko s PP - průkazem původu?

V naší chovatelské stanici MAMION můžete získat POUZE koťátka s průkazem původu!!!
K tématu koupě zvířátka, mazlíčka - kočky, psa s průkazem původu nebo bez něj, je napsáno mnoho textu - nahlédněte např. ZDE

nebo si přečtěte alespoň toto:

"Proč si pořídit kočičku s průkazem původu?"

Pořízení koťátka s průkazem původu je pro mnoho lidí velmi nákladnou záležitostí. Mnoho ze zájemců o pořízení koťátka vlastně ani netuší, v čem je výhodná koupě "papírové" kočky. Mnoho z nových majitelů ani nemá výstavní či chovatelské ambice.

V čem tedy spočívá hodnota takového zvířete?

Vzhled a povaha - každé plemeno koček má přesně definovaný plemenný standard, tedy vizi ideálního jedince plemene. A to po stránce exteriérové, ale i povahové. Cílem svědomitého chovatele je tedy dosahovat u svých odchovů co největšímu přiblížení se k plemennému standardu. Za tím účelem pečlivě volí do chovu jedince odpovídající kvality, ohodnocené na výstavách výbornou známkou a uchovněné. U kočičky "bez průkazu původu" Vám nikdo nedokáže, kdo je pravým otcem koťátek a zda je maminka např. opravdová britská kočka. Může se stát, že bude novopečený majitel nemile překvapený, co mu z koťátka za čas vyroste...

Zdraví - kočky používané do chovu musí absolvovat řadu zdravotních vyšetření, které vyloučí možnost přenosu dědičných (často smrtelných) chorob. Koťátka také absolvují veškerá povinná očkování a jsou pod stálým veterinárním dohledem. Zdravotní stránka chovu je velmi přísně kontrolována.

Náklady na koťátka z pohledu chovatele

Investice do pořízení kvalitního chovného páru se nezřídka pohybují v několika desítkách tisíc korun..... Každý z rodičů kromě pravidelných zdravotních testů většinou absolvovuje také několik výstav, některé i v zahraničí. První koťátka mohou přijít na svět nejdříve po dovršení jednoho roku obou rodičů. Narozená koťátka absolvují očkování, veterinární kontroly, event.čipování, mají vystaveny očkovací průkazy, event. zvířecí pasy a samozřejmě rodokmeny, což jsou všechno zpoplatněné položky. Koťátka od chovatele odcházejí po třetím měsíci věku, jsou krmena superprémiovou stravou stejně jako jejich rodiče. Kromě toho chovatel dbá na výchovu a návyky koťátek od jejich nejútlejšího věku. Pokud si zkusíte sami sepsat náklady zde vypsané, zjistíte, že i přes vyšší pořizovací cenu koťátek je chovatelství (jako celek) nevýdělečným koníčkem.

Dvakrát měř...

Mějte tedy na paměti, že si kupujete živé zvíře, kamaráda na dalších patnáctlet. Zvažujte proto koupi zvlášť pečlivě, a to jak z hlediska Vašich možností se o zvířátko dobře postarat, tak i jeho vlastní výběr. Nebojte se jet k chovateli podívat, v jakých podmínkách u něj kočičky žijí, jaký k nim má vztah..."

Vybírejte srdcem!



Moje kočičky jsou členky domácnosti a jejich koťátka odchovávám s veškerou láskou a péčí!!! Jsou to ta nejsladší a nejmilejší stvoření! Snažím se jim vždy nalézt ty nejlepší páníčky - své nástupce!
Počítat čas a finance při chovatelství nelze! Je to o něčem úplně jiném, o úplně jiném "obohacení" života ....
návštěvníků stránky
celkem120 035
tento týden157
dnes38